Shops Schermafbeelding 2016-04-12 om 15.35.45

Published on april 12th, 2016

0

3 tips bij het kopen van de juiste golfclubs

Als je wilt gaan golfen is het erg belangrijk dat je daarvoor een goede fundering hebt. Denk hierbij aan het juiste materiaal zoals: golfballen, golfclubs en golfschoenen. Hieronder geven wij 3 tips bij het kopen van de juiste golfclubs, goede golfclubs zullen je ook helpen je golfspel te bevorderen.

Tip 1: De juiste lengte golfclubs

Een standaard golfset is vaak ontworpen voor golfers met een lengte van 1.70 tot 1.85 meter. Als je langer of korter dan dat bent, heb je dan ook andere golfclubs nodig. Met een te korte of een te lange club neem je namelijk de verkeerde houding aan tijdens het golven, wat ook leidt tot slechtere resultaten. Niet alleen de lengte van je lichaam is erg belangrijk, maar ook de lengte van je armen moet je niet vergeten. De zool van de golfclub moet namelijk recht op de vloer kunnen staan, als je deze ook vasthoudt met licht gebogen armen en een rechte rug.

Tip 2: Koop niet gelijk A-merk golfclubs

Als beginner is het niet erg verstandig om direct veel geld te investeren in een A-merk golfset. Hoe vaker je golft, hoe meer ervaring je krijgt en als je meer ervaring hebt, ontwikkel je pas echt een voorkeur voor een bepaalde club. Ook is het dan gemakkelijker om de clubs te vergelijken en aan te schaffen. Je weet als beginnend golfer namelijk nog niet wat je prettig zal vinden, een dure A-merk club kan dus uiteindelijk helemaal niet prettig zijn.

Tip 3: Let op de eigenschappen van de golfclubs

Golfclubs bestaan uit verschillende onderdelen namelijk: de flexibiliteit van de shaft, de loft (de hellingshoek waarmee het blad achterover helt t.o.v. de loodlijn van het blad van de club) en de Lie (dit is hoek die de zool van de golfclub maakt t.o.v. de shaft). Bij het aanschaffen van een club moet je dus goed op deze onderdelen letten en moet je een club kiezen die geschikt is voor jou. Het is niet alleen belangrijk om de juiste clubs aan te schaffen, maar ook het aanschaffen van golfballen en een golftrolley is erg belangrijk.

 Comments are closed.

Back to Top ↑