Shops Schermafbeelding 2016-05-30 om 09.31.27

Published on mei 30th, 2016

0

Goedkoop leder kopen?

Goedkoop leer kopen, het blijft een moeilijke aangelegenheid. Waar kan je vandaag de dag nog echt origineel leder kopen? Niet op veel plekken, en al helemaal niet in Nederland. Daarom is het leuk om te weten dat er in ons land nog steeds verschillende kleine lederwinkeltjes zijn, die een divers assortiment hebben. Ze hebben van alles wat en je kunt kiezen uit verschillende grootten, kleuren en texturen leder.

Het assortiment
Het assortiment is ontzettend groot. Van Oosterum Leder, bijvoorbeeld, heeft een wijd assortiment van verschillende lederwaarden. Ze verkopen tassen en schoenen, maar ook leder voor bijvoorbeeld het interieur van auto’s of voor paardenzadels. Leer is een fantastisch product dat voor allerlei verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Daarom is het zo leuk dat er nog steeds verschillende van dit soort ‘ouderwetse’ te vinden zijn in ons land.

De leerkwaliteit van de verschillende producten
De leerkwaliteit kan ontzettend verschillen. Het verschil kan liggen in de diersoort, het klimaat waar het dier heeft geleefd, de manier waarop de huid wordt gelooid en het deel van de huid dat wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat elk product dat van leer wordt gemaakt ook zijn eigen unieke waarde heeft. Daarnaast is in het algemeen de kwaliteit van het leer dat je koopt erg hoog. Je weet dat je meteen kwaliteit in huis haalt.

Hoe het vroeger was
Het was vroeger natuurlijk anders. Brabant stond toen bekend om zijn leermakerijen, zeker in de regio Tilburg. Daar hadden de notoire ‘kruikenzeikers’ de macht over de hele Nederlandse leerhandel en vond de gehele leerproductie plaats in de kleine provincie. Inmiddels is er veel veranderd. Leer is een veel voorkomend product geworden dat door heel de wereld wordt gebruikt. Veel kleine bedrijven hebben jammer genoeg op plaats moeten maken voor grote multinationals, die zich vol energie op de markt hebben gestort.

Duurzaamheid in Nederland
Daarom is het fijn dat er nog steeds van dit soort duurzame bedrijven zijn gevestigd in Nederland. Leer is een prachtig product en maakt deel uit van de Nederlandse geschiedenis. Daarnaast blijft leer ook de basis van veel kledingontwerpen, waar het vaak de voorkeur heeft over katoen of wol. Een paar leren schoenen kunnen jaren lang meegaan, waar een paar katoenen schoenen soms na een paar maanden al de eerste scheuren begint te vertonen.

De Nederlandse steun

Dus kies er vooral voor om kleine duurzame bedrijven zoals Van Oosterum te blijven steunen, want dit soort kleine cultuurpareltjes mogen niet van Nederlandse bodem verdwijnen. Leer wordt hier op een duurzame en respectvolle wijze gemaakt, met oog voor dier en duurzaamheid. Het zou jammer zijn als dit soort mooie bedrijven worden weggeduwd door de grote multinationals.Comments are closed.

Back to Top ↑