Shops Schermafbeelding 2016-03-04 om 10.14.14

Published on maart 4th, 2016

0

Keer je huis binnenstebuiten met steenstrips


Een muur van steenstrips is de nieuwste trend op interieurgebied. Ze zijn makkelijk te verwerken, exclusief en sfeervol. De strips geven de illusie van een gemetselde gevel. De steenstrips bestaan uit dikke schijven van originele gevelstenen en zijn ongeveer twee centimeter dik. Trendia verkoopt een breed scala aan prachtige steenstrips in verschillende formaten, materialen en kleuren. Van de meeste producten kun je een gratis sample bestellen.

Sfeervol en goedkoop
Steenstrips zijn populair omdat ze veel sfeer en gezelligheid geven aan een woning. Ook zorgen ze voor een uniek 3D-effect door hun grove en onregelmatige structuur. Een groot voordeel van steenstrips is bovendien dat ze erg licht zijn en eenvoudig te bevestigen op een wand. Ze zijn ook een stuk goedkoper dan volle gevelstenen. De strips kunnen je interieur in een handomdraai een compleet andere look geven.  

Voor binnens- en buitenshuis
De steenstrips zijn geschikt voor zowel binnens- als buitenshuis. Voorbeelden van binnenshuis zijn bijvoorbeeld de woonkamer, badkamer, keuken, gang of toilet. Steenstrips worden daarentegen ook vaak buiten geplaatst, bijvoorbeeld op een buitengevel, tuinmuur of balkon. Eenmaal aangebracht bieden de strips hetzelfde aanzicht als gewoon metselwerk. Erg leuk in een industrieel interieur dat wel wat warmte en gezelligheid kan gebruiken.

Makkelijk te verwerken
De steenstrips zijn eigenlijk een soort puzzelstukjes die je gemakkelijk zelf aan kunt brengen met speciale lijm. Wanneer je de strips voor een vochtige ruimte gebruikt, moeten ze tevens worden gevoegd om je wand waterdicht te maken. Je kunt er achteraf nog voor kiezen om de strips (gedeeltelijk) over te schilderen met gewone muurverf om een bijzondere vintage twist aan je wand te geven. Met een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos.

Authentieke bakstenen
Onze steenstrips van baksteen zijn verkregen door uit volle bakstenen strippen te zagen en zijn afkomstig van de sloop van ouwe steenfabrieken. De stenen hebben een prachtige rood/oranje kleur met witte kalkuitslag en veel karakter. Een bakstenen muurtje geeft je huis een “Oud-Hollandse” uitstraling wat voor een warme en authentieke sfeer in huis zorgt. Baksteen is verder een natuurlijk product en zeer duurzaam.

Rustiek natuursteen
Voor een smaakvolle en luxueuze uitstraling zijn strips van natuurstenen een geweldige uitvinding. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor antraciet of zwarte leisteen voor een prachtig donkere kleur in je woning. Kwartsietsteen of zandsteen zijn daarentegen uitermate geschikt voor een rustieke en trendy uitstraling. Natuurlijk kun je verschillende strips ook combineren en zo je eigen unieke kunstwerk creëren.

Vintage keramiek
Met (geglazuurde) keramische steenstrips kun je tevens perfect een wand bekleden. Een groot voordeel van keramische tegeltjes is dat ze zeer geschikt zijn voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens. Ze zijn verder niet poreus en makkelijk te onderhouden. Keramische tegeltjes zijn simpel te bevestigen en geven een mooie vintage look aan een woning, terras enzovoort.

Kunststeen
Als je geen echte stenen wilt zijn strips van kunststeen een goede oplossing. Wij bieden een uitgebreid scala aan robuuste, natuurgetrouwe strips van kunststenen die in verschillende kleuren komen. Deze kunststenen bestaan onder anderen uit cement, pigmenten en korrels. De kunststenen zijn van uitstekende kwaliteit, duurzaam en economisch. Kunststeen kan snel worden gelegd en is geschikt voor zowel een modern als klassiek interieur. Denk bijvoorbeeld aan de verfraaiing van een schoorsteen.Comments are closed.

Back to Top ↑