Shops Schermafbeelding 2016-05-12 om 10.08.00

Published on mei 12th, 2016

0

Last van een lekkage?

Helaas overkomt het ons allemaal wel eens: je hebt ineens last van een lekkage. Helaas kun je er lang niet altijd wat aan doen om de lekkage te voorkomen. Wel kun je er wat aan doen om de schade zoveel als mogelijk te beperken. We zullen hieronder aangeven wat je het beste kunt doen als je last hebt van een lekkage. De stappen zijn opgesteld door een loodgieter Zwijndrecht.

Achterhaal het probleem

Probeer in enkele seconden tot enkele minuten te bepalen wat de oorzaak van de lekkage is. Dit is erg belangrijk voor de vervolgstappen om eventuele schade zoveel mogelijk te beperken.

Doorgaans zijn er twee mogelijke oorzaken voor de aanwezigheid van een lekkage aan te wijzen. Allereerst kan het zo zijn dat er water van buiten komt. Het regent enorm en net op dat moment begint het dak kuren te vertonen. Dat kan natuurlijk; ook daken gaan – helaas – niet eeuwig mee.

Een andere mogelijke oorzaak is dat er een waterleiding lek is. Vaak stroomt het water dan enorm hard en kun je dus al vrij stel zien dat er ergens een leiding lek is.

Zorg voor een tijdelijke oplossing

Nu is het zaak dat de schade zoveel mogelijk wordt beperkt. Gaat het om een lekkage uit een waterleiding, schakel dan de hoofdkraan dicht. Gaat het om een lekkage in het dak, zet dan alle pannen en emmertjes onder het lek om te voorkomen dat het water allemaal in de vloeren trekt.

Schakel een loodgieter in

Nu je het lek tijdelijk hebt verholpen, is het tijd om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter is over het algemeen 24 uren per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor dergelijke problemen. Leg kort en bondig uit wat het probleem precies is en hoeveel haast er bij geboden is. Bel uiteraard niet ’s nachts de loodgieter wakker om een klein probleempje zonder schade.

Vervolgens zal de loodgieter zo snel als noodzakelijk is langs komen om de problemen te verhelpen. Als het goed is ben je nu weer van alle problemen af!

Voorkomen is beter dan genezen

Het is uiteraard het beste om te voorkomen dat je last krijgt van lekkages. Ook al heb je dit lang niet altijd in de hand, je kunt er wel voor zorgen dat het dak in topconditie is en er regelmatig naar de staat van het dak gekeken wordt. Op die manier kun je het risico op lekkages zoveel mogelijk verkleinen.Comments are closed.

Back to Top ↑