Shops Schermafbeelding 2016-02-09 om 10.41.16

Published on februari 9th, 2016

0

Veilig digitaal ondertekenen en incasseren met e-Mandate

In samenwerking met de Nederlandse grootbanken ING, ABN Amro en de Rabobank lanceert Payment Service Provider Buckaroo als eerste de mogelijkheid de e-Mandate in te zetten: een veilige en snelle manier om volledig digitaal incasso’s te kunnen voorzien van een handtekening. Het betalingsverkeer tussen consument en incassant kan op deze manier volledig digitaal worden afgerond.

 

Volledig digitale betalingstransacties met e-Mandate

E-Mandate wordt ondersteund door alle Nederlandse grootbanken, zowel de Rabobank als de ING en de ABN Amro bank ondersteunen en bieden de dienst aan. Voor zowel consument als ondernemer levert deze nieuwe manier van digitaal ondertekenen voordelen op.  Als eerste verloopt de afhandeling van de volledige transactie digitaal. Dit neemt als voordelen met zich mee dat de incassant meer zekerheid heeft doordat het terugboekrisico afneemt. Dit levert een rendementsverbetering op. Ook vindt er een directe controle plaats in het geval van eventuele incassoblokkades en foutieve rekeningnummers. Buckaroo kan ervoor zorgen dat er een kopie van de digitale incassomachtiging kan worden opgeslagen. Een papieren administratie wordt hierdoor overbodig. e-Mandate kan worden aangeboden aan zowel lopende betaaltrajecten als aan nieuwe incasso’s.

 

Digitaal incassomachtigen binnen de eigen bankomgeving

De consument bevestigd zijn betaalverplichting met e-Mandate gewoon binnen zijn eigen digitale bankomgeving. Via Internetbankieren voegt de consument zijn digitale incassomachtiging toe, vervolgens handelt de consument het betalingstraject snel en effectief af. Buckaroo faciliteert het proces dat is gebaseerd op de huidige iDeal infrastructuur. Via de browser wordt er bij de validatie van een betaling een authenticatieverzoek naar de betalingsplichtige gestuurd. Deze authenticatiemethodiek is dezelfde als die wordt toegepast voor iDeal. Het stappenproces gaat als volgt: via de website van de ondernemer vult de consument het e-Mandate in met zijn eigen bankgegevens.  Het e-Mandate wordt vervolgens verstuurd naar de routering-service van de bank van de verkopende partij. De validatieservice van de bank van de consument controleert op de juiste (IBAN)-gegevens en valideert de transactie. Na deze validatie wordt er een authenticatieverzoek naar de debiteur gestuurd, waarop deze reageert en hem terugzendt naar de validatieservice. Deze controleert het antwoord op het authenticatieverzoek en stuurt een bevestiging.  Het digitaal ondertekende e-Mandate wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de ondernemer terwijl de consument een bevestiging ontvangt. Het hele betalingsproces wordt op deze manier digitaal afgehandeld.

 

Buckaroo lanceert als eerste Payment Service Provider e-Mandates

e-Mandate is in navolging van de Europese incasso nu ook geïmplementeerd in het Nederlandse systeem waardoor ook de Nederlandse consument en ondernemer dit betalingsvoordeel kunnen ervaren. “Wij van Buckaroo vinden het van belang om de betaalprocessen voor onze klanten zo effectief en betrouwbaar mogelijk in te richten en af te handelen. Wij zien dat digitaal incassomachtigen een eenduidige en veilig oplossing is om een incasso te machtigen”, laat Frank Jongenotter, projectmanager bij Buckaroo en betrokken bij de inhoudelijke organisatie van digitaal incassomachtigen. Jongenotter: “Als expert op het gebied van factureren en het versimpelen van betaalprocessen heeft Buckaroo een actieve rol gespeeld in het implementeren van e-Mandate.” Samen met afgevaardigden uit het bankenwezen en een groep aanstaande gebruikers vormde Buckaroo een pilotgroep.Comments are closed.

Back to Top ↑