Cultuur London overview

Published on augustus 16th, 2015

0

3 bezienswaardigheden in Londen

 

Londen is een schitterende stad. Het ligt niet zover bij ons vandaan en het is een stad die zeer de moeite waard is om eens te bezoeken. Londen is de grootste stad van Europa en heeft een rijk aanbod van kunst en cultuur. Daarnaast is Londen ook gewoon echt een leuke stad, met leuke mensen en de schitterende Engelse taal. Wie nog nooit in Londen is geweest, zou er zeker eens heen moeten gaan. Om je alvast een beetje warm te maken hebben we op deze pagina alvast drie bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan hebben we ook nog een ander mooi land voor je in de aanbieding, dit is een voormalig Britse kolonie, kijk bijvoorbeeld eens naar de bezienswaardigheden van Australië.

Bezienswaardigheden Londen | The London Eye

Als je in Londen bent dan is het altijd leuk om in The London Eye te gaan. Zeker als je nog niet eerder in Londen bent geweest, of als het alweer een tijdje geleden is, dan is het heel erg leuk om een bezoek te brengen aan die gigantische reuzenrad. Het reuzenrad heeft grote glazen capsules waar je in kunt stappen en heeft een beetje futuristische uitstraling. Het reuzenrad is 135 meter hoog en geeft je een schitterend uitzicht over Londen. Het reuzenrad draait zo langzaam dat het niet hoeft te stoppen om andere bezoekers van het reuzenrad in te laten stappen.

Ga kijken bij The Big Ben

Als je in Londen bent, dan moet je echt even gaan kijken bij de Big Ben. De Big Ben is officieel de grootste klok van Groot-Brittannië, maar meestal wordt er met de Big Ben de toren bedoeld waar de klok inhangt. Het is een schitterend gebouw en zonder een bezoekje aan dit belangrijke icoon van Londen is je bezoek aan de stad eigenlijk niet compleet.

Big Ben

Bekijk de Kroonjuwelen in The Tower of London.

Vlakbij de Big Ben is de Tower of London te vinden. Bij de Tower of Londen hoort een fort waarin de Britse kroonjuwelen bewaard worden. Het is een schitterend gebouw en een bezoek hieraan is zeker de moeite waard. Voor toeristen zijn er speciale rondleidingen en wordt er meer verteld over de geschiedenis van het gebouw. Het complex was vroeger namelijk bedoeld om invallende stammen een halt toe te roepen en later werden er politieke gevangenen geëxecuteerd.

 

 

 

 Comments are closed.

Back to Top ↑