Cultuur Hennep

Published on augustus 10th, 2015

0

Waar wordt nu echt het meest geblowd?

Als je in het buitenland komt, en zeker als je iets verder dan Europa komt, en je zegt dat je uit Nederland komt dan heb je wel het een en ander uit te leggen. De gemiddelde wereldburger zal Nederland niet kennen, anders dan Amsterdam. Amsterdam is Nederland en in Nederland wordt er geblowd en het Red Light District gegaan. Dat is op z’n minst een vertekend beeld, zeker als het om wietgebruik gaat. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. Hieronder zie je een lijst met landen waar het meeste wordt geblowd. Kleine spoiler alert: Nederland, of zo je wilt Amsterdam, komt helemaal niet op de lijst voor!

Waar wordt het meest geblowd | IJsland

Volgens cijfers van de VN wordt er in IJsland fors geblowd. Bijna 20% van de bevolking heeft er geen moeite mee om af en toe eens te blowen. Blowen in IJsland is illegaal.

Op nummer 2: Zambia

In Zambia steekt een goede 17% van de bevolking wel eens een joint op. Blowen in Zambia is illegaal, maar het politieapparaat is daarentegen vrij corrupt. Wie een goede hoeveelheid Zambiaanse Dollars op zak heeft, kan aan zijn straf ontkomen.

De Verenigde Staten: bijna 15%

In de Verenigde Staten blowt ongeveer 15% van de bevolking weleens. Blowen is in ongeveer 22 staten toegestaan, mits het voor medische doeleinden is. In een beperkt aantal staten is het ook voor recreatief gebruik toegestaan.

Italië 14.6%

In Italië gebruikt ongeveer 14.6% van de bevolking weleens wiet. In Italië is het verboden om wiet te produceren of te verkopen, maar het bezit van wiet is niet strafbaar.

Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland gebruikt ongeveer 14,4% van de bevolking weleens wiet. Het gebruik van wiet is strafbaar en de Nieuw-Zeelanders gaan hier over het algemeen niet echt soepel mee om. Het land is vrij streng op het gebruik van wiet. Toch is het niet helemaal te voorkomen, zo blijkt.

Nigeria ook een goede 14%

Ook de Nigeriaanse bevolking blowt. Iets meer dan 14% doet dit. Formeel is het verboden, maar het land heeft min of meer dezelfde problemen als Zambia.

Canada

Canada staat het gebruik van wiet voor medische doeleinden toe, maar voor recreatief gebruik is het verboden. Ongeveer 12% van de Canadezen blowt weleens.cannabis

De lijst kan nog verder uitgebreid worden, maar dat gaat ook maar vervelen. Voor wie er geïnteresseerd in is: Nederland staat nog niet eens in de top 10 que wietgebruik. Past ook mooi in het rijtje van hoe buitenlanders over Nederlanders denken.

 Comments are closed.

Back to Top ↑