Cultuur Typisch Nederland

Published on augustus 7th, 2015

0

Waar zijn Nederlanders de beste in?

 

Nederland is natuurlijk maar een klein land, maar er zijn best wel een aantal dingen waar we gewoon heel goed in zijn en bij de wereldtop behoren. Natuurlijk, er zijn veel landen die veel meer dingen beter kunnen dan wij Nederlanders, maar toch zijn er een aantal zaken die je toch echt het beste aan Nederlanders over kunt laten. Hieronder vind je een lijstje van de dingen waar dit kleine land groot in is.

Dijken bouwen

Misschien staat Nederland in de wereld het meest bekend om hoe we in staat zijn met water om te gaan. Het grootste gedeelte van Nederland ligt natuurlijk onder water. Deze vaardigheid hebben we dan ook voor het grootste gedeelte uit noodzaak verkregen, maar dat neemt niet weg dat we er wel heel goed in zijn. Met de Delta-werken als grootste publieke portfolio hebben we een unieke positie in de wereld. Zodra dat er ergens een overstroming is rukken Nederlandse ingeniuers uit om deze problemen te voorkomen!

Designen, dat kunnen we!

Ook op het gebied van design hebben we een unieke positie in de wereld. Nederlanders zijn zich daar niet zo van bewust, maar in het buitenland worden producten regelmatig gelabeld met: Dutch Design. Ook op het gebied van architectuur doen we het goed. Veel buitenlandse gebouwen zijn ontworpen door Nederlandse architecten. Architecten als Rem Koolhaas zijn bijvoorbeeld erg bekend om hun ontwerpen en overal ter wereld staan gebouwen die door Nederlanders zijn ontworpen.

Brainport Regio EindhovenWaar zijn Nederlanders de beste in | Eindhoven

Ook hier staan we niet regelmatig bij stil, maar in Eindhoven vindt je de intelligentste vierkante kilometer ter wereld. Nergens ter wereld worden meer patenten per 10.000 inwoners aangevraagd dan in Eindhoven. Bedrijven als Philips en ASML presteren internationaal gezien erg goed en innoveren veel. Best iets om trots op te zijn toch?

Liberté, fraternité et egalité? Vergeet het maar!

Vrijheid, gelijkheid en broederschap vind je niet in Frankrijk, maar in Nederland. Nergens ter wereld is de gelijkheid tussen man en vrouw zo goed geregeld als in Nederland. Ook op andere terreinen zijn we erg ruimdenkend. Nederland was het eerste land dat het homohuwelijk als een wettelijk toegestaan huwelijk erkende.

Nederlanders hebben de beste land- en tuinbouwsector!

De Nederlandse land- en tuinbouwsector levert internationaal gezien ook topwerk. Nederlandse bloemen gaan de hele wereld over en in heel Europa eten mensen ’s avonds Hollandse groenten. Ook op het gebied van veredeling van plantenrassen doen we het erg goed en innoveren we meer dan andere landen.

Nederlanders zijn over het algemeen een nuchter volk. Maar er zijn toch genoeg dingen waar Nederlanders de beste ter wereld in zijn en dat mag ook weleens gezegd worden. Natuurlijk zijn er ook wel negatieve kanten van Nederlanders te vinden en kunnen buitenlanders nog weleens raar naar ons kijken. Dat lees je bijvoorbeeld in deze post!Comments are closed.

Back to Top ↑