besparen geld1

Published on augustus 15th, 2015

0

Lening Oversluiten en zo geld besparen!

Een lening oversluiten kan je veel geld besparen. Natuurlijk weten we allemaal dat geld lenen geld kost. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je direct de hoofdprijs voor je krediet hoeft te betalen. Door je lening over te sluiten kan je veel geld besparen en zo uit de schulden komen. Het is zelfs mogelijk om een lening over te sluiten als je een BKR-registratie hebt. Goedkoper lenen is op deze manier mogelijk!

Een lening oversluiten: waarom zou je dat doen?

Een lening oversluiten doe je omdat je nu een lening hebt waarover je een hoge rente moet betalen. Door je lening over te sluiten blijft je schuld even groot, maar ga je minder rente betalen. Hoe zit dat precies? Als je nu een lening hebt, bijvoorbeeld bij een postorderbedrijf, dan betaal je daarover een forste rente. Meestal een rente van boven de 10%. Als je een rente moet betalen die boven de 7% ligt, dan betekent dit dat je schuld ongeveer iedere 10 jaar verdubbelt. Daarom is het verstandig om deze lening over te sluiten naar een kredietverstrekker die een lager rentepercentage hanteert. Zo blijf je niet alleen rente betalen, maar kom je ook toe aan het aflossen van je schuld.

Wat gebeurt er als je een lening oversluit?

Als je een lening oversluit, dan blijf je de schuld houden die je hebt. Je gaat alleen de schuld aan een andere partij terug betalen. Die andere partij leent jouw namelijk eerst het bedrag om de schuld bij de partij met een hoge rente terug te betalen. Op dat moment ben je van die schuld verlost, maar moet je natuurlijk wel de schuld aan de andere partij terug betalen. Het voordeel is alleen wel dat die andere partij een veel gunstiger rentepercentage hanteert, dan de andere partij.

Kan je altijd een lening oversluiten?

Een lening oversluiten is niet altijd mogelijk. In sommige gevallen staat de huidige kredietverstrekkende partij niet toe dat de schuld eerder wordt afgelost. Als er toch eerder wordt afgelost, dan moet er een boete worden betaald. Als je niet boetevrij eerder af mag lossen, dan doe je er goed aan om eerst te kijken of je wel voordeliger uit bent, voordat je je lening over gaat sluiten.

Kan ik ook een lening oversluiten met een BKR-Registratie?

In sommige gevallen kan je ook met een BKR notering een lening oversluiten. Dit komLenen met BKR registratiet omdat je netto-schuldenpositie in principe niet groter wordt, de schuld verschuift alleen naar een andere partij. Het ligt natuurlijk wel aan je algemene kredietwaardigheid of de andere partij bereid zal zijn om jouw schuld op zich te nemen.Comments are closed.

Back to Top ↑